Obecné informace

Každá z restaurací připraví festivalové degustační menu. Ochutnejte celé menu, nebo si vyberte pouze vybrané pokrmy.

Restaurace vám rovněž doporučí vhodné víno, které nejlépe doplní a současně podtrhne chuť daného jídla. Naším cílem je nabídnout vám jedinečný kulinářský zážitek a poodhalit tajemství snoubení vína s jídlem.

Ceny festivalových jídel si stanovují jednotlivé restaurace.

Otevírací doba
Pátek13:00 – 24:00
Sobota11:00 – 21:00
Neděle 11:00 – 19:00

Jídlo

BARKONA SNAILS

Šnečí farma BARKONA
Staškova 520/16, 779 00 Olomouc
www.barkona-snails.eu

Jsme rodinná šnečí farma z Olomouce. Šnečí maso pro gastronomické využití zpracová ve schválené provozovně pod státním veterinárním dozorem. Máme tak možnost připravovat kvalitní, zajímavé, různorodé čerstvé i trvanlivé delikatesy.

Farma se dynamicky rozvíjí a průběžně rozšiřuje portfolio výrobků. Dotahujeme k dokonalosti výrobky již zavedené, také však rádi experimentujeme s chutěmi, kořením a ingrediencemi a zároveň dbáme na vysokou kvalitu a čerstvé suroviny.

Na Špilberk Food Festival jsme si připravili speciální menu i naše chutné výrobky. Přijďte ochutnat tradiční francouzskou pochoutku, těšíme se na Vás!

Menu

  • Šnečí paštika se šnečím kaviárem
  • Šneci po burgundsku
  • Šnečí polévka se šnečím knedlíčkem
  • Šnečí ravioli s citronovou omáčkou

BARRIO GOTICO CAFE

Kurdějov 137
www.barriogoticocafe.cz

Barrio Gotico Cafe je gurmánská restaurace rodinného typu spojující tradiční moravskou kuchyni se španělskou a středomořskou. Nabízí výborná jídla, doplněná víny z jižní Moravy a španělských vinařských oblastí. Uvnitř, na první pohled nenápadného domku, vás přivítá klid a pohoda, hudba a příjemná vůně praskajícího krbu. Prostředí restaurace samo naladí návštěvníkovy smysly a připraví jej na nerušenou konzumaci lahodných pokrmů. Produkty kuchyně vyrobené převážně z čerstvých lokálních a domácích surovin, dezerty vlastní výroby, tapas, dobrá káva a další lahůdky, které uspokojí všechny vaše smyslové orgány. Návštěvu vám zpříjemní profesionální a sympatický personál.

Menu

  • Černá čočka beluga se španělskou klobáskou chorizo
    0,05 l Cuvée VZ/SG/RR, Waldberg, 2014
  • Kuskus s olivami a grilovanou zeleninou
    0,05 l Cuvée VZ/SG/RR, Waldberg, 2014
  • Variace nakládaných oliv s bylinkami, česnekem, chilli
    0,05 l Cuvée VZ/SG/RR, Waldberg, 2014
  • Studená polévka gazpacho
    0,05 l Cuvée VZ/TC, Waldberg, 2014
  • Hovězí Picanha*, mrkvové pyré, dip ze zauzené španělské papriky a chilli
    0,05 l Cuvée PN/ME, vinařství Sedlák, 2012
  • Jehněčí kýta*, hráškové pyré s mátou, ředkvička
    0,05 l Cuvée PN/ME, vinařství Sedlák, 2012
  • Grilovaný ananas s rozmarýnovým mascarpone
    0,05 l Cuvée RU/DOR, vinařství Hradil, 2014

*Pozn. masa jsou připravována na speciálním grilu

BOULEVARD RESTAURANT

Lidická 22
Dvorana Městského divadla Brno
Brno
www.boulevardrestaurant.cz

Boulevard restaurant se, mimo jiné, specializuje na hovězí steaky z masných plemen převážně z českých farmářských chovů. Našimi dodavateli jsou také: Farma Rudimov, Mikrofarma, Farma Štěpánovská a jiní, především drobní chovatelé a pěstitelé. Veškeré steaky jsou připraveny z vyzrálého masa, čímž je pro vás zaručena nejvyšší křehkost a chuť hovězího masa.

Menu pro vás sestavil a jídla vaří šéfkuchař skupiny Brixton-gastro, pan Jaroslav Kolbasovský s týmem kuchařů. Všichni kladou obrovský důraz na kvalitu a čerstvost surovin, stejně jako na přípravu sezónních jídel.

Rádi vám poradíme s výběrem jídla a doporučíme nejvhodnější víno z naší bohaté vinotéky, kde jsou zastoupena ta nejlepší vína z především menších a středních vinařství. Naší filozofií je skvělé jídlo za poctivé ceny - to vše v příjemném, plně klimatizovaném prostředí, s ochotnou a profesionální obsluhou naší restaurace.

Menu

  • Mousse z kozího sýra, kaviár z lanýžového medu, makronka z červené révy, salát z potočnice a brutnáku, domácí chléb
    0,05 l Tramín červený, výběr z hroznů, 2015, Terroir Šmatláky, Skoupil
  • Jehněčí konfit z plece ve francouzské cibulačce s červeným vínem a tymiánem
    0,05 l Frankovka, pozdní sběr, 2012, Grand reserva, Skoupil
  • Kančí svíčková, salát ze stročka trubkovitého, pyré z mladého hrášku, ostružina čerstvá, pěna ze smrkových výhonků
    0,05 l Cuvée Tricolor, pozdní sběr, 2012, Grand reserva, Skoupil
  • Treska obecná pošírovaná v rybí zeleninové várce, pomerančový krém, mizuna salát, karotkové pyré, koprová majonéza
    0,05 l Hibernal, výběr z hroznů, 2015, Keramika, Skoupil
  • Jahodový sorbet
    0,05 l Zweigeltrebe rosé, kabinet, 2015, Keramika, Skoupil
  • IKONA – THE VERY BEST OF
    Jehněčí jazyk lehce zauzený na bukovém dřevě sous vide, jehněčí jus, krém z jablek a hořčice, pyré z pečeného celeru
    0,05 l Rulandské modré, pozdní sběr, 2013, Reserva, Skoupil
    0,05 l Cuvée ANO, výběr z bobulí, 2015, Terroir Úlehle, Skoupil

BROUK NA TALÍŘI

www.brouknataliri.cz

Delikatesy plné překvapení a emocí. Pochoutky, kterým se dlouho díváte do očí. Mls probouzející veškerou vaši zvědavost, odměňující požitkem. Seznamte se s jídlem, které z evropských jídelníčků zmizelo před necelými sty lety a právě teď čeká na svou renesanci. Kobylky s medem nejvíc proslavil Jan Křtitel a jednou třeba zachrání planetu. Gastronomická vášeň spojila špičkovou šéfkuchařku, nutričního specialistu a stylistu do projektu Brouk na talíři. Výsledkem je show, zážitek a překvapení oceněné zástupci Asociací hotelů a restaurací České republiky.

Menu

  • Polévka vichyssoise s restovanými moučnými červy a medvědím česnekem
  • Carpaccio z červené řepy s kuklou bource morušového hedvábné chuti nebo potemníky zasypané parmazánem
  • Saranče posazené na domácí sušence s plátkem čerstvého ovoce a kapkou medu
  • Ulat padang ze Sumatry, restovaný cvrček na bulguru s mangovou omáčkou
  • Potemníci na salátovém lůžku

BUTCHER´S GRILL & PASTA

Dobrovského 29
612 00 Brno
www.butchers.cz

BUTCHER´S GRILL & PASTA je americký koncept směsí mezinárodní kuchyně "Fusion Cuisine" a míchání originálních receptur v moderní kuchyni. Základem je však čerstvost všech surovin a jejich pečlivý výběr. Proto jsme pro vás poptali jen ty nejlepší farmáře z České a Slovenské republiky.

Kvalita a prověřená kvalita je rozdíl, a proto je naše společnost držitelem certifikátu jakosti masa PRIME STEAKS "USDA", což je ta nejkvalitnější známka jakosti v USA.

Menu

  • Zucchini Carpaccio - filírované plátky cukety s olivovým olejem, piniovými oříšky, sušenými rajčátky s olivou a balsamikovou redukcí
    0,05 l Ryzlink rýnský, suché, pozdní sběr, 2015, VINOFOL
  • Thai Noodle Salad - listový salát s restovanými nudlemi, avokádem a frapovaným mangem v thajském dresinku s marinovaným eskalopem
    0,05 l Sauvignon, polosuché, pozdní sběr, 2015, VINOFOL
    0,05 l Pálava, suché, pozdní sběr, 2014
  • Beef Potato Burger - šťavnaté výběrové hovězí dle originální americké receptury, brusinkové chutney s chilli vlákny a salátem coleslaw s barde slaninou
    0,05 l Tramín červený, polosuché, výběr z hroznů, 2015, VINOFOL
  • Vanilla Cheesecake - pečený tvarohový dezert na kakaovém biskvitu přelitý omáčkou z malin
    0,05 l Kerner, polosladké, výběr z bobulí, 2015, VINOFOL
  • IKONA – THE VERY BEST OF
    Beef Bits Spider/Teres Major - filovaný hovězí Spider nebo Teres major z 6 týdnů vyzrálého masa podávaný na pečené cuketě, jarní karotce a batátech v úpravě concassé, bramborovým řezem se solí Maldon, přelité demi-glace
    0,05 l Cabernet Sauvignon suché, výběr z hroznů, 2011, VINOFOL

CATLER

www.catler.cz

Dokonalé zpracování každého detailu, vysoce kvalitní materiály, stylový design a využití nejmodernějších technologií předurčují spotřebuče Catler k častému a dlouhodobému používání i v těch nejnáročnějších domácnostech.

Přijďte ochutnat výborné delikatesy připravené na výrobcích této značky.

Menu

  • Grilovaný burger z jehněčího marinovaného plecka s medovou hruškovou omáčkou a rozpečeným sýrem Monti Jack
  • Grilovaný čerstvý losos Gravad Lax s domácí majonézou s výtažkem citrusových plodů, podávaný s kaviárem z pečeného lilku a sýru Pecorino
  • Pečená panenka v kuřecí faši a bílém chlebovém těstě Tramenzzini podávané s máslovým pórkem a omáčkou z grilovaných foie gras
  • Nadívaný čerstvý baby kalamár bramborovo-hříbkovým pyré na čtyřbarevném salátu,opečený chléb s třenou gorgonzolou

Káva

  • Espresso
  • Cappucino

CZECHTOURISM
KUCHAŘSKÁ ROADSHOW KARLA IV.

www.czechtourism.cz

CzechTourism si pro vás připravil kuchařskou show u příležitosti oslav 700. výročí narození římského císaře, českého a německého krále, Karla IV., při které budete moct ochutnat dobové pokrmy, zažít dobové stolování a poslechnout si dobovou hudbu. Zažijte dobu Karla IV.!

Menu pouze v sobotu

  • Pečená prsa z kukuřičného kuřete s křenovou omáčkou, bramborový krém
  • Smažené kapří kousky v těstíčku se žlutým hrachem
  • Kančí kýta se sladkou perníkovou omáčkou, celozrnný chléb

DOLCE PASSIONE

Na festivalu jej najdete u stánku KENWOOD.

Dolce Passione vznikla, jak již název napovídá, z ryzí vášně k dobrému jídlu. Za italským názvem znamenajícím „sladká vášeň“ se skrývá opravdová cukrárna, která dbá na kvalitu, ctí výrobní postup a složení produktů. Pod bedlivým dozorem šéfcukráře Martina Beránka a jeho kolegy a kamaráda Tomáše Kernera vznikají především vynikající čokoládové dorty, ale i další laskominy, které sladce pohladí vaše chuťové buňky.

Menu

  • Grilovaná salsicia s domácí chilli hořčicí a foccaciou
  • Parmezánové risotto s čokoládou a chilli
  • Milánský malinový dort
  • Macarons
  • Pizzicati

FAIRCAFE RESTAURANT

Rybářská 19
603 00 Brno
www.fairhotel.cz

Místo honosných názvů vám ve FAIRCAFE Restaurant nabízíme chutná, lokální i cizokrajná jídla ze sezónních surovin. Dobré jídlo doplňte o některé z našich vín, whiskey či rumů a završte kvalitní kávou s domácím dezertem. Užijte si gurmánský zážitek! Do sytosti!

Menu

  • Vykostěný králičí běh v olivovém konfitu, pečené červené zelí v balsamicu na bramborovém Rösti přelité šalvějovým máslem
    0,05 l Rulandské bílé, suché, pozdní sběr, 2015, Proqin
  • Marinovaný punkevní pstruh na salátku z fenyklu, černé ředkve s mátovým dresinkem se segmenty citrusů
    0,05 l Riesling sekt, extra brut, Proqin
  • Pečené kůzlátko s listovým salátem a mladým špenátem, česnekovo-rozmarýnovým vinagrettem, bramborová lokše
    0,05 l Cabernet Moravia, suché, pozdní sběr, 2014, Proqin
  • Profiteroles plněné mučenkovým moussem ve slaném karamelu
    0,05 l Tramín, polosladké, výběr z hroznů, 2013, Proqin

HNÍZDO

Kigginsova 2
Brno-Slatina
www.restauracehnizdo.cz

HNÍZDO je nová restaurace v Brně-Slatině vedle herního centra BRuNO family park. 7 důvodů proč navštívit naše HNÍZDO:

1. Moderní a luxusní interiér
2. Klasická i netradiční jídla poledního menu i À la carte
3. Denně čerstvé maso a zelenina od prověřených místních dodavatelů
4. Jedinečné domácí dezerty
5. Široký výběr vín a rumů
6. Největší dětský koutek (BRuNO family park)
7. Letní zahrada

Menu

  • Svěží tomatová polévka s vodním melounem, bazalkou a sýrem burrata podávaná za studena
    0,05 l Junger Österreicher, Vinařství Herbert Kramer, Falkenstein, Weinviertel, Austria
  • Hovězí tartar s bramborovým rösti, křenem a dressingem z hořčičného semínka a kapar
    0,05 l Zweigeltrebe QU, Vinařství Herbert Kramer, Falkenstein, Weinviertel, Austria
  • IKONA – THE VERY BEST OF
    Grilovaný hovězí pupek s bramborami pečenými v hovězím vývaru s guanciale, uzenými paprikami a chorizo omáčkou - hovězí pupek plemena Český strakatý skot s dobou zrání 35 dní od místních dodavatelů z okolí Tišnova
    0,05 l Merlot no.10, Vinařství Woditschka, Herrnbaumgarten, Weinviertel, Austria
  • Limetkový krém s malinovou pěnou, sorbetem z bílé čokolády, čokoládovou strouhankou a čerstvými malinami
    0,05 l Traminer, Vinařství Woditschka, Herrnbaumgarten, Weinviertel, Austria

ICE CAPONE

Původní zmrzliny, a to ty nejkvalitnější, byly řemeslné přípravy. My připravujeme poctivou zmrzlinu z pravých, zcela přírodních surovin na našem speciálním mrazícím pultu.

Celé kouzlo spočívá v tom, že zmrzlinovou směs mícháme s budoucí příchutí přímo před zraky klienta. Mrazící deska, která směs zamražuje, dosahuje úctyhodných -25 stupňů celsia. Špachtlemi nejdříve surovým způsobem rozmlátíme ovoce a přilijeme směs. Následně zpracováváme tak, aby nastal homogenní „krém“, který rozetřeme po mrazící desce. Po chvíli namrazení opět za pomocí špachtle srolujeme zmrzlinu do rolky a výsledek je na světě.

Menu

  • Pistáciová zmrzlina kombinovaná s banánem, čokoládou (případně sušenkou Oreo), sypaná oříšky
  • Pistachio ice cream combined with banana, chocolate (or Oreo cookie), sprinkled with nuts
  • Vanilková zmrzlina kombinovaná s jahodou a mátou, zakápnutá citronem
  • Vanilla ice cream combined with strawberry and mint, drizzled with lemon juice

KOISHI FISH & SUSHI RESTAURANT

Údolní 11
602 00 Brno
www.koishi.cz

Když se chcete udržet mezi nejlepšími restauranty u nás, o některých věcech prostě nediskutujete. Veškeré suroviny musí být čerstvé a obsluha musí poskytovat dokonalý servis, ať už jde o etiketu jako takovou, výběr vína či jeho párování s pokrmy. Tahle jednoduchá matematika by však nefungovala bez jedinečné atmosféry místa a nadšení lidí, kteří se na ní podílejí. V rybím restaurantu KOISHI na Údolní ulici v Brně vedle sebe elegantně vzkvétají dva koncepty i dva kuchařské týmy. Ten český se zabývá mezinárodní fusion postavenou na čerstvých rybách, japonský mistr vám zase připraví originální sushi.

A když v KOISHI přemýšleli, jak ucelený zážitek, který poskytují hostům ve svém restaurantu, přenést v době našeho festivalu na hrad Špilberk, rozhodli se připravit servírované menu snoubené s víny v nádherném středověkém sále Královské kaple

Vstupenky na tuto jedinečnou událost nabízíme v předprodeji do 26. 5. 2016. Zahrnují vstup na festival, KOISHI menu s víny a v pátek navíc 10 Florénů na další ochutnávku, třeba vynikajících bretaňských ústřic na severní terase u stánku KOISHI, které můžete snoubit s víny na sousedním stánku vinného baru PETIT CRU.

Tam zjistíte, co jste ještě nevěděli o ústřicích, naučíte se je otvírat a objevíte zajímavé kombinace chutí díky domácím omáčkám z kuchyně šéfkuchaře Petra Fučíka a vybraným vínům partnerských vinařství: VINO HORT, Gala, Gotberg, Sonberk, Stapleton & Springer a Šamšula. 

Menu

  • “MORAVSKÁ ÚSTŘICA” - bretaňská ústřice David Hervé “Fine” snoubená s vínem jednoho z 6ti vyhlášených moravských vinařství dle vašeho výběru
  • IKONA – THE VERY BEST OF
    DEGUSTAČNÍ TALÍŘ ÚSTŘIC (6 různých druhů) s omáčkami a lahví vína
  • IKONA (POUZE NEDĚLE)
    ve 12:00 porcování tuňáka na podiu
    od 14:00 - sushi (japonský sushimaster Noritada Saito)
    SUSHI set I, II, III

Snoubit můžete každé sousto se skleničkou něčeho jiného, sommeliéři vinného baru PETIT CRU vás provedou festivalovou nabídkou
0,05 l Chardonnay-Pinot blanc sekt, VINO HORT
0,05 l Chardonnay, extra brut, 2012, Gala
0,05 l Chardonnay, pozdní sběr, 2015, Gotberg
0,05 l Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2011, Sonberk
0,05 l Blanc de Pinot noir, 2015, Stapleton & Springer
0,05 l Rulandské šedé, pozdní sběr, 2015, Šamšula

KRUŠOVICE - ZLATÁ LOĎ

Náměstí Svobody 5
Brno
www.zlatalod.com

Vítejte na palubě Zlaté lodi, největší restaurace v samotném srdci Brna.

Přinést něco nového, taková byla na začátku hlavní myšlenka. Něco nového pro Brňany, samotné Brno, jeho návštěvníky a vůbec pro všechny milovníky kvalitní gastronomie a dobrého piva. Sym­bióza s lidmi z pivovaru, energie a čas věnované tomuto projektu by měli být zá­rukou dlouholeté úspěšné spolupráce a spoko­jenosti zákazníků. Naším cílem nebylo vytvořit jen další „hospodu“, ale brněnskou Zlatou loď, příjemné, kultivované místo k setkávání. Poctivou českou kuchyni, postavenou na lokálních dodavatelích surovin, Vám budeme připravovat na nejmodernějších gastro-technologiích, v mnoha ohledech svou kvalitou překračujících požadované normy.

Menu

  • Filet z lososa v bylinkové páře na salátu z červené čočky s pečeným citronem
    Krušovice pšeničné
  • Krůtí steak v úpravě Sous vide marinovaný v citrónovém pepři, podávaný na rukolovém salátku s koktejlovými rajčaty
    Krušovice 10
  • Konfitovaný vepřový bůček v rozmarýnovém sádle s jablečnou omáčkou se sladovým výtažkem a pečenou bramborou ve slupce
    Krušovice 12
  • Cheesecake z černého piva s karamelizovanou anglickou slaninou a snítkou máty
    Krušovice černé

PIVNÍ SOMMELIERSTVÍ

Vyzkoušejte speciální menu: 4 pokrmy párované s vybranými pivy

  • 3. 6. 2016 17:00 19:00
  • 4. 6. 2016 15:00 17:00
  • 5. 6. 2016 14:00 16:00

Kapacita: 50 osob
Doba trvání: 40 min
Místo konání: Stan Krušovice

LIGHT OF INDIA

Indická restaurace
Štefánikova 35
60200 Brno www.lightofindia.cz

Indická kuchyně je široká variace chutí, vůní a barev, zaměřená na vegetariánské pokrmy, ale i masové (jehněčí, kuřecí, ryby). Jídla jsou připravována dušením nebo grilováním v peci Tandoori, kde se připravují také tradiční placky na mnoho způsobů. V naší kuchyni pro Vás pokrmy připravují pouze rodilí Indové. Konečný zážitek z lahodných pokrmů umocní chuť vín z oblastí západní Indie.

Menu

  • Tomato soup - Indická krémová rajská polévka
  • Dal Makhani – tradiční jídlo z černé čočky
    0,05l Shiraz, Sula, 2014
  • Malai kofta - opečené bramborové nugetky s indickým sýrem v kari omáčce.
    0,05l Shiraz, Sula, 2014
  • Lamb Masala - středně pálivé jehněčí kousky s cibulí a paprikou v tradiční omáčce.
    0,05l Shiraz, Sula, 2014
  • Butter chicken - restované kuřecí kousky ve smetanovo–rajčatové omáčce, zjemněné máslem.
    0,05l Sauvignon, Sula, 2014
  • Tandoori Naan - indický chléb

NOEM ARCH RESTAURANT

Cimburkova 9
612 00 Brno
www.noemarch.cz

Restaurant & Design Hotel Noem Arch

Restaurace Noem Arch Brno nabízí mezinárodní kuchyni, čerstvé ryby a mnoho dalších specialit. Vedle à la carte připravujeme obědové menu a pravidelné sezónní nabídky. V letních měsících pak na letní zahrádce nabízíme chutné saláty a speciality z venkovního grilu. Kromě originálních jídel, připravovaných týmem profesionálních kuchařů a skvělého obsluhujícího personálu, váš gastronomický zážitek určitě obohatí unikátní interiér. Jistě také oceníte výběr rozmanitých druhů vín z celého světa, které restaurace nabízí.

Menu

  • Studená melounová polévka s prosciuttem 0,05 l Frankovka rosé, polosuché, pozdní sběr, 2015, Březí - Liščí vrch, Volařík
  • Zauzené telecí carpaccio s mascarpone a ančovičkami 0,05 l Veltlínské zelené, suché, pozdní sběr, 2014, Perná - Věstoňsko, Volařík
  • Risotto ze spálených krup s červenou řepou a kozím sýrem 0,05 l Sauvignon, suché, pozdní sběr, 2015, Perná - Levá Klentnická, Volařík
  • Dančí hřbet s čočkou Beluga 0,05 l Rulandské bílé Terroir, suché, pozdní sběr, 2014, Dunajovice, Volařík
  • Tuňák v tempuře s grilovanou zeleninou 0,05 l Ryzlink rýnský, suché, pozdní sběr, 2014, Perná - Pravá Klentnická, Volařík
  • Čokoládový fondán s kandovanou pomerančovou kůrou 0,05 l Cabernet Moravia rosé, polosladké, pozdní sběr, 2015, Perná - Levá, Volařík Klentnická
  • Mátový parfait s limetovým gelem a želé z karibského rumu 0,05 l Sekt Volařík, cuvée, brut, 2013, Volařík

RESTAURANT A STEAKHOUSE
MONTE BÚ

Údolní 532/76
602 00 Brno
www.monte-bu.cz

Restaurant a steakhouse Monte Bú vám jako jediná restaurace v Brně přináší jedinečný gurmánský zážitek v podobě masa z vlastní zrárny. Vybíráme pro vás s maximální pečlivostí to nejlepší hovězí z českých bio chovů a amerických prémiových mas. Maso pak u nás dozrává více než 60 dní, čímž získává jedinečnou chuť. Naši mistři řezníci následně maso zpracovávají na mnoho dnes již opomíjených partií a kousků, které vám, znovuobjevené, přinášíme na stůl. Nově jsme do nabídky zařadili také japonské hovězí maso Wagyu a jako jediní v Brně tomahawk steak a porterhouse. Navíc pro vás máme vyhřívanou zahrádku s téměř celoročním provozem.

Menu

  • Steak Tartare - tartar z hovězí svíčkové s lanýžovým olejem, avokádem a parmazánem
    0,05 l CuWée No.5, frizzante, 2015, Vinařství U Kostela, Polešovice
    Cabernet Sauvignon rosé, frizzante, 2013, Vinařství U Kostela, Polešovice
  • Grilled Tiger Prawns - grilované tygří krevety s těstovinami tagliolini, mangem a kari
    0,05 l Zweigeltrebe rosé, kabinetní víno, 2014, Vinařství U Kostela, Polešovice
    0,05 l Ryzlink vlašský, pozdní sběr, 2015, Vinařství U Kostela, Polešovice
  • Memphis Burger - trhané vepřové maso s pečenou slaninou, tamarind omáčkou, křepelčím vejcem, sýrem monterey jack a javorovým sirupem
    0,05 l Zweigeltrebe, pozdní sběr, 2014, Vinařství U Kostela, Polešovice
    0,05 l Agni, výběr z hroznů, 2015, Vinařství U Kostela, Polešovice
  • IKONA - THE VERY BEST OF
    Ranger Valley Steak - rumpsteak na pyré z černého kořene, s máslem Café de Paris, pečenými rajčaty, mladou karotkou a omáčkou piccalilli
    0,05 l Frankovka, pozdní sběr, 2014, Vinařství U Kostela, Polešovice
    0,05 l Zweigeltrebe, pozdní sběr, 2014, Vinařství U Kostela, Polešovice
  • Cherry Pie - třešňový koláč s bílou chilli čokoládou a mandlovou redukcí
    0,05 l Muškát moravský, výběr z hroznů, 2015, Vinařství U Kostela, Polešovice
    0,05 l Pálava, pozdní sběr – panenská sklizeň, 2015, Vinařství U Kostela, Polešovice

RISTORANTE PIAZZA

OC OMEGA
nám. Svobody 9
602 00 Brno
www.piazza.cz

Chuť a vůni Itálie najdete přímo v centru Brna v obchodním centru Omega na náměstí Svobody. V květnu 2014 prošla restaurace kompletní rekonstrukcí a kromě vynikající pizzy na vás čeká velký výběr čerstvých ryb a mořských plodů, čerstvé domácí těstoviny a další italské speciality. Skvělý zážitek umocní široká nabídka italských a světových vín a jako digestiv jistě oceníte nejširší nabídku grap na Moravě. To vše v moderním a elegantním interiéru.

Menu

  • Vitello tonnato del piemonte - vařené telecí maso s omáčkou z tuňáka, ančoviček a kapar, rozmarýnová crostina
    0,05 l Pinot Bianco 2015 DOC Cantina Cortaccia, Alto Adige, Itálie​
    0,05 l Aula Rosado 2015 DO, Coviňas, Utiel Requena, Španělsko
  • Veneziana risotto nero con polpo alla griglia - Benátské černé rizoto s grilovanou chobotnicí, rukolou a citronovým pestem
    0,05 l Soave Classico 2014 DOC, Monte del Frá, Veneto
    0,05 l Gruner Veltliner Riedenselection 2015 DAC, Rudolf Fritz, Kremstal, Rakousko
  • Cappelletti asparagi e prosciutto con il formaggio fondo - cappelletti plněné chřestem a parmskou šunkou s fondem ze sýru Fontina, estragonovou pěnou a parmezánem
    0,05 l Riesling Felsensteyer Halbtrocken 2015 QbA, Jakob Schneider, Nahe, Německo
    0,05 l Molin Prosecco di Valdobbiadene Superiore 2015 DOCG Extra Dry, Zardetto, Veneto
  • IKONA - THE VERY BEST OF
    Branzino con cozze in vellutata di zafferano - mořský vlk se slávkami na šafránovém velouté, s černou čočkou a klíčky mladého hrášku
    0,05 l Custoza 2015 DOC, Monte del Frá, Veneto
    0,05 l Chardonnay Costebianche 2013 DOC, Coppo, Piemonte
  • Tagliata di manzo con crema di tartufo e funghi - Tagliata z hovězí svíčkové s lanýžovou smetanou a hříbky, gratinované batáty
    0,05 l Aula de Autor Syrah 2013 DO, Coviňas, Utiel Requena, Španělsko
    0,05 l Morellino di Scansano 2014 DOCG, Spiaggiole, Toscana
  • Tiramisu alle fragole - jahodové tiramisu s citronovým krémem a limoncellem
    0,05 l Moscato d´Asti 2014 DOCG, Bel Colle, Piemonte
  • GELATERIA PIAZZA
    Sorbetto di frutta di stagione - sorbet z čerstvého ovoce (ostružiny, banány), točené do poháru, přelité vanilkovým zabaione

SONO RESTAURANT

Veveří 113
616 00 Brno
www.sono.cz

Restaurace Sono nabízí moderní světovou kuchyni nejen pro hudební fanoušky. Ochutnejte hovězí maso z argentinských býků nebo maso z drůbeže chované na venkově. Těstoviny vyrábíme vždy čerstvé přímo v naší moderní kuchyni. Většina surovin je od regionálních dodavatelů. K jídlu si můžete dopřát víno od renomovaných vinařů, plzeňské pivo nebo domácí limonády. Naši kávu připravuje lokální pražírna z exkluzivní směsi. Přejeme vám, ať si užijete harmonii chutí v naší restauraci!

Menu

  • SONO Jerky z pštrosího masa z farmy Doubravnice, míchaný salát s jahodami a pikantním mangovým chutney 0,05 l Sauvignon, 2014, FABIG
    0,05 l Sylvánské zelené, suché, pozdní sběr, panenská úroda, 2015, Vinice-Hnanice
  • Karotkový chilli krém s kokosovým mlékem, citronovou trávou a sušenými chipsy z mrkve a celeru, chilli vlásky, Sakura mix 0,05 l Veltlínské zelené, 2014, FABIG
    0,05 l Chardonnay sekt, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
  • Roastbeef Burger v sezamové chlebové bulce s opraženou cibulkou, remuláda z kořenové zeleniny 0,05 l Veltlínské zelené, 2012, FABIG
    0,05 l André, suché, pozdní sběr, stará réva, 2013, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
  • Tagliata di Manzo zakouřená třešňovým dřevem se salátkem z rukoly, sušených rajčat a piniových oříšků, parmazánový chips 0,05 l Cabernet Moravia, 2014, FABIG
    0,05 l Rulanské modré barrique, suché, pozdní sběr, 2011, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
  • Konfitovaná vepřová líčka podávaná na grilované tymiánové polentě se smetanovým krémem z lišek a slaninovou pěnou se smrkovým jehličí 0,05 l Chardonnay, 2015, FABIG
    0,05 l Frankovka, suché, pozdní sběr, 2012, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
  • Dark Chocolate Cake ze 72% čokolády se zlatým prachem a jahodovým tataráčkem s mátou a citrusy 0,05 l Pálava, polosladké, pozdní sběr, 2015, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice
    0,05 l Irsai Oliver, polosladké, kabinetní, 2015, Vinice-Hnanice
  • Čerstvé sorbety připravované před hostem za použití suchého ledu (Chmelový s medem a sladkými višněmi; Vinný s hrozny, lesním ovocem a šalvějí)

Vinařství

PETIT CRU

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Údolní 11
602 00 Brno
www.petitcru.cz

PETIT CRU je wine bar, kde můžete denně ochutnat až 40 různých přívlastkových vín, a to i po 1 dcl. Obslouží vás profesionální sommelieři s mnohaletou praxí. PETIT CRU je i wine shop, kde si můžete vybrat z přibližně 500 druhů vín, přičemž nabídka je stále rozšiřována.

Vydáte se zde na cestu kolem vinařského světa: z Moravy přes módní Rakousko, nedaleké Maďarsko, samozřejmě také slavnou Francii a Itálii, dál do nedostižného Alsaska až po exotické Chile, Argentinu, Afriku, Austrálii a nakonec Nový Zéland.

Vinařství Gala

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Bavory 158
692 01 Bavory
www.galavinarstvi.cz

Gala vinařství má za cíl produkovat originální vína vysoké kvality. Vína, která pochází z výborných vinařských poloh, z historicky vyhlášených vinic s daným původem, který těmto vínům dává jedinečnost a neopakovatelnost. Vinařství Gala chce navázat na historické tradice vinařství na Moravě, podílet se na údržbě a tvorbě krajiny a zachovávat velmi šetrný přístup k přírodě. Gala Vinařství vám chce nabídnout rodinný přístup, preciznost, čistotu a harmonii. Toto „boutique“ vinařství bylo založeno v září roku 2007.

Vinařství Gotberg

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
U Sadu 394
691 27 Popice
www.gotberg.cz

Gotberg se zapsal do vinařské mapy jižní Moravy v roce 2010, kdy představil veřejnosti svoji historicky první kolekci vín. Vinařství Gotberg klade velký důraz na pěstování kvalitních hroznů. Vinařství se také podílí na společném česko-rakouském projektu ECOWIN - ochrana přírody ekologizací vinohradnictví. Kvalitu vín z Gotbergu již ocenili četnými medailemi hodnotitelé na významných českých i mezinárodních soutěžích. Tramín červený, Výběr z hroznů 2009 z viniční tratě Sonberk, byl v roce 2011 zařazen do prestižní publikace „1000 vín světa“.

Vinařství Sonberk

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Sonberk 1
691 27 Popice
www.sonberk.cz

Snoubením země a slunce na vinici Sonberk vzniká víno s vlastním rukopisem. Sprašová vinice Sonberk, založená již ve 13. století, s ojedinělým výhledem na nejkrásnější dominantu Moravy - druhohorní pohoří Pálavy - je místem se skutečným geniem loci. V moravském zemském archivu jsme získali kopii listiny z roku 1522, ve které se žádá dodat víno na slavnostní tabuli Ludvíka Jagellonského. Poté bylo dodáváno na dvůr Marie Terezie.

Vinařství Sonberk vytváří novodobou historii z jedinečného místa, unikátní vinice a rukopisu lidí, tvořících srdcem. Na jejích 40 hektarech pěstují zejména Ryzlink rýnský, Pálavu, Tramín a Sauvignon, způsobem šetrným životnímu prostředí. Z ručně sklízených vlastních hroznů vyrábí do 150 000 lahví bílých, pouze přívlastkových vín charakteristických výraznou ovocností, originální šťavnatostí, vysokou mineralitou a vzrušující kořenitostí.

Vinařství Sula

Na festivalu jej najdete u Light of India.

Vinařství a vinice se nachází v Nashik, v oblasti západní Indie, 180 km severovýchodně od Bombaje.

Shiraz - tato odrůda se využívá především k výrobě červeného vína, vína vyrobená ze Syrah jsou často vína silně ochucená a plná. Odrůdy produkují vína se širokou škálou aromatických chutí, v závislosti na klimatu a půdě, kde se pěstují.

Sauvignon blanc - ostré, suché a osvěžující bílé odrůdové víno, chuť se může pohybovat od agresivně travnaté do sladce tropické.

Vinařství Šamšula Čejkovice

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Pod Zámkem č. ev. 3
696 15 Čejkovice
www.samsula.cz

Butikové vinařství Šamšula, které celou svou produkci lahvuje, se specializuje na výrobu limitovaných partií přívlastkových, převážně bílých, vín exkluzivní kvality pocházejících z redukovaných sklizní hroznů většinou z vlastních vinic. Hlavní důraz je kladen na přípravu suchých vín, jež vynikají jemností a čistotou chutě.

Vinařství je pro vinaře posláním a každodenní výzvou, věnují se mu s plným nasazením a jen ty nejlepší hrozny, které nám příroda dovolí sklidit, přetváří ve víno, se kterým se vám dostává do rukou ztělesněná práce ve vinici a sklepě. Vychutnejte si vzácný okamžik souznění s vinařem, vinicí a vinařskou tradicí Čejkovic.

VINO HORT

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Leska 69
671 82 Dobšice
www.vinohort.cz

VINO HORT bylo založeno roku 1999, vlastní certifikát degustátora, který je platný v celé Evropské unii, dle norem DIN, ÖNORM a ISO. U zrodu vína stojí vinohradníci, kteří své práci maximálně rozumí. Vypěstují vysoce kvalitní surovinu, která se stává naprostým základem pro výrobu kvalitního vína. Sami vinice nevlastní, stojí uprostřed mezi vinohradníky a obchodníky, vybírají odrůdy z nejlepších poloh. Vinaři z VINO HORT pečlivě zkoumají výnosnost na jednom keři, aby byla menší než 2 kg s možností další redukce či ponechání hroznů na vinici na ledové či botrytické víno.

Technologie zpracování hroznů se liší podle odrůd. Při vinaření se nebojí novinek a experimentů, jsou-li v souladu s přírodou a přirozenou tvorbou vína. Zároveň rádi oprašují staronové tradice. Stále více se zaměřují na battonage a metodu sur-lie (metody využívající delšího ležení vína v průběhu vinifikace na zdravém kvasničném kalu). Největších úspěchů sbírají v technologii růžových vín.

Vinařství Stapleton – Springer

Na festivalu jej najdete u KOISHI RESTAURANTU.
Stapleton-Springer s.r.o.
Bořetice 476, 691 08
www.stapleton-springer.cz

Vinařství Stapleton-Springer vzniklo v roce 2004. Podnět k tomu dalo setkání US ambasadora Craiga Stapletona, právníka Benjamina Stapletona a vinaře Jaroslava Springera na podzim 2003. Následovala cesta do USA, kde vinaři a milovníci vína uzavřeli dohodu o vzniku vinařství, které ponese jména těchto zakládajících osob a bude vyrábět špičková vína. Vinařství Stapleton-Springer se specializuje na červená vína pro dlouhodobou archivaci. Je zajímavé, že se neustále píše o kvalitních bílých vínech z Moravy a červená jsou neprávem opomíjena. Už císař Karel IV. přivezl do českých zemí révu. A to červené víno, Pinot noir. Špičková odrůda, jakou jistě Pinot noir je, dává krásná vína zvláště ve vinařských oblastech, kde jsou teplé dny a chladné noci. Pinot noir, které milujeme, se stal dominantní odrůdou společného rodinného vinařství. Naše vinařství hospodaří v režimu BIO. Jde o velmi šetrné přípravky, které nutí révu bojovat a snažit se o "přežití". Tímto zacházením se docílí vyšších antioxidantů v hroznech, lepších chutí a pak samozřejmě lepší kvality vín.

Viniční tratě Čtvrtě,Trkmansko a Terasy osázeli převážně odrůdou Pinot noir (75%). Další odrůdou je Saint Laurent (10%) a Modrý Portugal (15%). Jsou to mladé vinice vysazené v roce 2002, 2003 a Terasy v roce 2008. Celkem 15 ha. V roce 2005 se vinařství přestěhovalo do areálu vinného statku, Na Panském dvoře 509 nyní mají veškerou výrobu. Na uskladnění lahvových vín využívají 300 let starý archivní sklep.

Vinařství Skoupil

Na festivalu jej najdete u Boulevard restaurant.
Sadová 1399
691 02 Velké Bílovice – sklepy
www.skoupil.com

Vinařská tradice rodiny Skoupilových má své počátky již v roce 1852 a vinař využívá svých zkušeností z výroby vína v Rakousku a Francii. Při pěstování vinné révy maximálně respektují nejnovější způsoby obhospodařování viničních ploch, zejména s ohledem na ekologii a nutnost redukované sklizně.

Menší hektarové výnosy umožňují vyrábět vína vysoké jakosti s výrazným a čistým odrůdovým charakterem. Při přesunu hroznů z vinic zchlazují hrozny tak, aby nezaznamenaly žádný teplotní šok. Vína Skoupil jsou vína samotoková, vyrobená s použitím technologie řízeného kvašení a odkalením flotací, což umožňuje vyrábět půvabná vína s velmi svěžím ovocným charakterem buketních látek.

Vinařství Novosedly Vinofol

Na festivalu jej najdete u BUTCHER’S.
Koliště 829
60200 Brno-Zábrdovice
www.vinofol.cz

Vinařství Novosedly VINOFOL je rodinné vinařství Pavla a Richarda Foltýnových, kteří od roku 1992 vybudovali moderní vinařství vybavené veškerou soudobou technologií. Věří, že základem pro dobré víno jsou vlastní vinice. Hospodaří na 115 ha vlastních vinic na Pálavě a nejbližším okolí, z nichž vyrábí přívlastková vína.

Vinařství U Kostela

Na festivalu jej najdete u MONTE BÚ.
Polešovice 204

687 37 Polešovice
www.vinarstviukostela.cz

Vinařství U Kostela je malé vinařství rodinného typu, zaměřující se na výrobu limitovaných edic vysoce přívlastkových vín. Vinařství se nachází v samém srdci Polešovic u Uherského Hradiště, v těsné blízkosti místní dominanty, kostela sv. Petra a Pavla. Blízkost této nádherné a starobylé stavby činí z výroby vín takřka poetickou záležitost a tak se rodí vína elegantní, příjemně pitelná, plná ovocného charakteru, která mají švih a noblesu. Filosofií vinařství je přivádět vína na svět s něžností, hýčkat je v průběhu mládí a utužit charakter při dospívání tak, aby láska do nich vložená působila na jejich zákazníky a ti se do nich navždy a bez výhrad zamilovali.

Vinařství Volařík

Na festivalu jej najdete u NOEM ARCH RESTAURANTU.
Bezručova 703/30
692 01 Mikulov
www.vinarstvivolarik.cz

Zakladatelem Vinařství Volařík, které vstoupilo na trh pod tímto označením v roce 2007, je Ing. Miroslav Volařík. Vinařství nyní obhospodařuje v integrované produkci takřka 90 ha vlastních vinic, z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Vyrábí přívlastková, zejména bílá vína. Při pěstování klade důraz na kvalitu hroznů, terroir, šetrný přístup k hroznům i vinicím a při zpracování využívá nejnovější technologie a poznatky.

Pílí, učenlivostí, pokorou, výběrem skvělých odborníků a neutuchající láskou k vínu se Vinařství Volařík dokázalo v krátké době prosadit mezi producenty nejkvalitnějšího vína v České republice a sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích. Mezi nejprestižnější ocenění v České republice patří Champion Valtických vinných trhů, Král vín a Vinař roku – všechna tato ocenění získalo vinařství v roce 2011. V roce 2012 tento trend potvrdilo získáním již třetího ocenění v řadě – Král vín ČR, získání titulu šampiona růžových vín a také získáním titulu šampiona v Národní soutěži vín za víno Ryzlink vlašský z vinice Železná.

Vinařství Waldberg

Na festivalu jej najdete u Barrio Gotico Cafe.
671 24 Vrbovec 190
www.vino-waldberg.cz

Vinařství Waldberg Vrbovec s.r.o. bylo založeno v roce 1994. U jeho zrodu stálo Agrodružstvo Vrbovec, na jehož dlouholetou tradici vinařství navazuje a nadále v ní pokračuje. Vinařství je pojmenováno podle viniční tratě Waldberg, která je nejrozsáhlejší a zároveň jedna z nejkvalitnějších viničních tratí Znojemské vinařské podoblasti.

Vyzrálé hrozny jsou jedinou možnou výchozí surovinou. Viniční tratě poskytující hrozny pro vinařství Waldberg se rozkládají jižně od Znojma v okolí vinařských obcí Vrbovec, Dyjákovičky a Chvalovice. V šetrném systému integrované produkce jsou zde obhospodařovány viniční tratě Waldberg, Slunný vrch, Vinice sv. Urbana, Dívčí hora, Ořechový vrch a další o celkové rozloze 130 ha.

Ve sklepním hospodářství, umístěném ve Chvalovické sklepní uličce, vyrábí za použití moderní technologie i tradicí prověřených postupů kvalitní a odrůdově typická vína jakostní, přívlastková a také vína originální certifikace. Vybrané partie vín ukládají v pískovcovém sklepě vybudovaném v roce 1770, kde v optimálních podmínkách vyzrávají také ve vína archivní.

VINICE HNANICE

Na festivalu jej najdete u SONO Restaurant.
Hnanice 132
669 02 Hnanice
www.vinice-hnanice.cz

Vinařství Vinice-Hnanice bylo založeno v roce 2001. O dva roky později bylo vysazeno prvních 103 hektarů vinic v Hnanicích a tím byla obnovena historie vinařství v obci. V současnosti firma hospodaří v Hnanicích na 150 hektarech vlastních mladých vinic v tratích Knížecí vrch, Fládnická, U Chlupa a U Kapličky s odrůdovou skladbou Sauvignon, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Tramín červený, Pálava, Rulandské modré a Zweigeltrebe.

Vinařství FABIG

Na festivalu jej najdete u SONO Restaurant.
Dlouhá 1205/10
693 01 Hustopeče
www.fabig.cz

Vinařství FABIG se nesnaží být ani tradiční, ani typicky rodinné, ale je mladé a inovativní.

Při výrobě vína je na prvním místě kvalita. Dalo by se říci, že Roman Fabig je posedlý kvalitou a detaily při výrobě. Vše souvisí se vším. Díky znalostem, které mu předali a stále ještě předávají prarodiče, je schopen reagovat na potřeby vinice a tím ovlivnit konečnou kvalitu vypěstovaných hroznů. Ve sklepě nejvíce věří svým smyslům, rád zkouší nové věci, neustále myslí na kvalitu.

Vinařství najdete v Hustopečích, které byly několik staletí největší vinařskou obcí na Moravě.

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Na festivalu jej najdete u SONO Restaurant.
Velké Pavlovice 565
691 06 Velké Pavlovice
www.slechtitelka.cz

Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školy“ založené v roce 1901, k jejímuž odkazu se hrdě hlásí. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni, které byly dokončeny později v Perné.

Vinařství PROQIN

Na festivalu jej najdete u FAIRCAFE Restaurantu.
Na Kopečku 628
Velké Němčice, 691 63
www.proqin.cz

Rodové vinařství PROQIN patří v rámci České republiky k malým vinařstvím hospodařícím na čtyřech hektarech vlastních vinohradů. Vedle škály kvalitních přívlastkových vín vám nabízí sekty vyráběné tradiční metodou kvašením v láhvi. V nabídce najdete také speciality v podobě mešních vín, ledových vín, slámových vín a vinného oleje. Vína z vinařství PROQIN každoročně získávají řadu ocenění na domácích a mezinárodních soutěžích.

Víno PROKEŠ s.r.o.

Na festivalu jej najdete u Kuliner plus.
Horní Bojanovice 121
www.vinoprokes.cz

Vinařství VÍNO PROKEŠ bylo založeno v roce 2014.Nejsme tradiční rodinné, ale mladé inovativní a progresivní vinařství. Zaměřujeme se na výrobu přívlastkových a fortifikovaných vín, nově také na výrobu sektů vyráběných tradiční metodou kvašené v lahvi. Vína vyrábíme moderními technologiemi, které jsou postaveny na tradičních postupech. Velmi si zakládáme na teritoriu naší obce a proto vyrábíme víno z hroznů pocházejících převážně z Horních Bojanovic. Nové zkušenosti a technologické postupy při výrobě našich produktů jsou inspirovány mými cestami po vinařských oblatech v Austrálii, Jižní Africe, Portugalsku, Francii, Itálii a dalších zemí Evropy.

VOC Znojmo

Brněnská 523
671 82 Dobšice
www.vocznojmo.cz

Historicky první apelační systém v České republice – VOC Znojmo - zavedli znojemští vinaři před pěti lety. Značka VOC garantuje chuťově plná a aromatická vína z ověřených oblastí Znojemska. Zkratka VOC znamená „vína originální certifikace“. Do systému VOC Znojmo jsou zařazeny tři pro Znojemsko nejtypičtější odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené. Do sdružení VOC Znojmo patří v současné době šestnáct vinařství: DV Promotion, Ing. Josef Dobrovolný – Vinný sklep, Vinařství Piálek & Jäger, s.r.o., Vinařství Kořínek, s.r.o., VÍNO Vaněk, Vinařství LAHOFER, a.s., VINAŘSTVÍ LÍBAL s.r.o., VINAŘSTVÍ RODINY ŠPALKOVY s.r.o., VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC s.r.o., VINNÉ SKLEPY LECHOVICE, spol. s r.o., VINO HORT s.r.o., Zemědělské družstvo Hodonice – Tasovické vinařství, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s., Vinařství Sádek, s.r.o., Vinice Hnanice, s.r.o., VINAŘSTVÍ HANZEL a Arte Vini spol. s r.o. Vznik apelačního systému VOC představuje v České republice revoluční krok, který klade velký důraz na terroir, tedy označování vín podle místa původu. Vína VOC Znojmo sjednocuje mimořádná aromatičnost vín, způsobená střídáním studených nocí a teplých dnů v době zrání hroznů, což má velký vliv právě na tvorbu aromatických látek. Právě díky těmto podmínkám jsou vína z okolí Znojma velmi výrazná a dobře rozpoznatelná.

Řízené degustace

V letošním roce jsme pro vás připravili řízené degustace vína v Bistru Babinský, speciální řízené degustace vína s prohlídkou kasemat, řízené degustace čajů, destilátů, workshop alternativních kávových metod a pivní sommelierství.

Jejich přesný rozpis najdete níže dle jednotlivých festivalových dní.

Přejeme příjemný zážitek.

Pátek 3. 6. 2016

Veškeré páteční řízené degustace vína, destilátů, čajů a workshop kávových metod jsou zdarma.

Rezervační lístek na každou řízenou degustaci je možné si vyzvednout přímo v místě konání degustace, nejdříve 30 minut před jejím zahájením.

Na 1 osobu vždy pouze 1 rezervační lístek. Na řízenou degustaci se dostavte 10 minut předem s platným rezervačním lístkem. Nedostavíte-li se nejpozději 5 minut před zahájením degustace, Vaše rezervace zaniká a místo bude uvolněno dalšímu návštěvníkovi.

Řízené degustace vína

Pořádá wine bar&shop PETIT CRU.
Kapacita: 28 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Babinský bistro

14:00 VINO HORT
15:00 Vinařství Stapleton & Springer
16:00 Vinařství Sonberk
17:00 Vinařství Gala
18:00 Vinařství Šamšula
19:00 Vinařství Gotberg

Speciální řízené degustace vína VOC s prohlídkou Kasemat

Degustace pod vedením VOC Znojmo ve spolupráci s hradem Špilberk.
Pořádá VOC Znojmo.

Kapacita: 28 osob / 1 degustace
Doba trvání: 40 minut
Místo konání: Kasematy - vstup z malého nádvoří
(Pozn. lístky na tuto degustaci si vyzvedněte ve stanu VOC nejdříve 30min před jejím konáním)

16:00 * 17:00 * 18:00

Řízené degustace destilátů

Pořádá DIOS TRADING.
Kapacita: 20 osob / 1 degustace
Doba trvání: 40 minut
Místo konání: Nadbraní

18:30 * 19:15 * 20:00 * 20:45 * 21:30 * 22:15

  • Ultimatum Infinitum 12 - Caribbean rum
  • Santos Dumont XO - Brazílie
  • AH Riise Frogman - Caribbean rum
  • Baoruco Solera 21 aňos - Dominican republic
  • AH Riise Black Barrel Spiced - Caribbean rum

Řízené degustace čajů

Nahlédněte do taje přípravy čaje pod vedením trpělivého propagátora čajové kultury Daniela Kláska. Ochutnejte čerstvé čaje vysoké kvality a naučte se ocenit jeho hodnotu.
Pořádá KLASEK TEA.
Kapacita: 20 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Nadbraní

15:30 * 16:30

Workshop "Kouzlo alternativních kávových metod"

Pořádá Julius Meinl.
Kapacita: 28 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Nadbraní

17:30

Johnnie Walker Blue Label Master Class

Ve spolupráci s Johnnie Walker jsme si pro vás připravili exklusivní degustaci Johnnie Walker Blue Label Master Class. Ochutnejte to nejluxusnější co Johnnie Walker nabízí…

Pořádá Johnnie Walker
Kapacita: 30 osob / 1 degustace
Doba trvání: 60 minut
Místo konání: Gotický sál
19:00

PIVNÍ SOMMELIERSTVÍ

Pořádá pivovar Krušovice a Zlatá loď.
Vyzkoušejte speciální menu: 4 pokrmy párované s vybranými pivy

  • 3. 6. 2016 17:00 19:00

Kapacita: 50 osob
Doba trvání: 40 min
Místo konání: Stan Krušovice

SOBOTA / NEDĚLE

Řízené degustace vína

Vstupenku je možné koupit v předprodeji. V případě zbylých vstupenek je možné zakoupit také na místě konání festivalu. Vytištěnou vstupenku vyměňte u pokladny za platný rezervační lístek.

Pořádá wine bar & shop PETIT CRU.
Kapacita: 28 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Babinský bistro

4. 6. 2016

13:00 Vinařství Stapleton & Springer
14:00 VINO HORT
15:00 Vinařství Šamšula
16:00 Vinařství Gala
17:00 Vinařství Gotberg
18:00 Vinařství Sonberk



Speciální řízené degustace vína s prohlídkou kasemat

Vstupenku je možné koupit v předprodeji. V případě zbylých vstupenek je možné zakoupit také na místě konání festivalu. Vytištěnou vstupenku vyměňte u pokladny za platný rezervační lístek.

Pořádá VOC Znojmo.
Kapacita: 20 osob / 1 degustace
Doba trvání: 40 minut
Místo konání: Kasematy - vstup z malého nádvoří
(Pozn. lístky na tuto degustaci si můžete zakoupit ve směnárně na velkém nádvoří)

4. 6. 2016 16:00 * 17:00 * 18:00
V ceně vstupenky je prohlídka kasemat s řízenou degustací vzorků vín VOC Znojmo.

Samotná vstupenka na řízené degustace neopravňuje držitele ke vstupu na Špilberk Food Festival. Platí pouze pro 1 vstup a 1 osobu.


Řízené degustace čajů (zdarma)

Pro účast na degustaci si vyzvedněte svůj rezervační lístek nejdříve 30 minut před začátkem v místě jejího konání. Nahlédněte do taje přípravy čaje pod vedením trpělivého propagátora čajové kultury Daniela Kláska. Ochutnejte čerstvé čaje vysoké kvality a naučte se ocenit jeho hodnotu.

Pořádá KLASEK TEA.
Kapacita: 20 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Nadbraní

4. 6. 2016 14:30 a 15:30
5. 6. 2016 13:30

Workshop "Kouzlo alternativních kávových metod" (zdarma)

Pro účast na degustaci si vyzvedněte svůj rezervační lístek nejdříve 30 minut před začátkem v místě jejího konání.

Pořádá Julius Meinl.
Kapacita: 28 osob / 1 degustace
Doba trvání: 45 minut
Místo konání: Nadbraní

4. 6. 2016 16:30
5. 6. 2016 14:30

PIVNÍ SOMMELIERSTVÍ

Pořádá pivovar Krušovice a Zlatá loď.
Vyzkoušejte speciální menu: 4 pokrmy párované s vybranými pivy

  • 4. 6. 2016 15:00 17:00
  • 5. 6. 2016 14:00 16:00

Kapacita: 50 osob
Doba trvání: 40 min
Místo konání: Stan Krušovice

Ostatní

Johnnie Walker Bar

Johnnie Walker je nejprodávanější skotská whisky na světě. Prodává se ve více než 200 zemích a ročně se jí prodá přes 150 000 000 lahví. Míchané whisky Johnnie Walker obsahují kolem 35 sladových a 5 obilných whisky. Zakladatel rodu, John Walker, začal ve 1820 jako malý obchodník a míchač whisky. Rodinné jméno proslavil jeho syn Alexandr, který v roce 1867 uvedl na trh míchanou whisky Walker's Old Highland Whisky (dnes Black Label). V roce 1893 koupila společnost J. Walker & Sons palírnu Cardhu, která je také označována jako 'domov Johnnieho Walkera’.

Johnnie Walker Red Label
Jednoznačně nejprodávanější skotská whisky na světě. Tato skotská získala královskou pečeť a mnoho ocenění na světových soutěžích lihovin. Skládá se z více než 35 sladových a obilných whisky z celého Skotska, z nichž nejmladší je minimálně 5 let. Okouzlí Vás osobitou a kořenitou vůní s náznakem vanilky a trpkého kouřového sladu. Vhodná i do míchaných nápojů.

Johnnie Walker Blue Label
Bezesporu nejluxusnější míchaná whisky na celém světě. Obsahuje až šedesátileté sladové a obilné whisky. Svou unikátní vyzrálostí, plnou stavbou i hedvábnou a rašelinovou chutí uspokojí i toho nejnáročnějšího znalce. Chutí a barvou vyjadřuje autentický charakter prvních směsí 19. století. Množství lahví je omezeno a každá z nich má své osobní číslo.

Skvělé drinky vám připraví Martin Vogeltanz, několikanásobný barman roku a 2. vicemistr světa z roku 2013. Ve spolupráci s Johnnie Walker jsme si pro vás připravili exklusivní degustaci Johnnie Walker Blue Label Master Class. Ochutnejte to nejluxusnější co Johnnie Walker nabízí…

Menu

  • JW Double Black
  • JW Gold Label
  • JW Platinum Label
  • JW Blue Label

Aperol bar

Srdečně vás zveme do italské aperitivo zóny na lehký drink Aperol Spritz! Chuťově perfektně vybalancovaný drink vás příjemně osvěží a naladí vaše chuťové pohárky na tu správnou notu. A zkrátka nepřijdou ani ti z vás, kteří preferují nealkoholické nápoje. Originální hořko-sladké Crodino je v nealkoholických aperitivech tou správnou volbou.“

Aperol je nejprodávanější lihovina v Itálii a v posledních letech zažívá velký „boom“ i na tuzemském trhu. Aperol pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Původní receptura zůstává beze změny dodnes a je přísně střeženým tajemstvím. Komplexní a bohatou chuť Aperol získal ze směsi hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů a aromatických bylin. Aperol je hlavní ingrediecí osvěžujícího trendy drinku Aperol Spritz.

Menu

  • Aperol Spritz (2 díly Aperolu, 3 díly Prosecca, 1 díl sody, led, pomeranč)
  • Crodino (nealko aperitiv)

DE'LONGHI

Králodvorská 16
11000 Praha 1
www.delonghi.cz

Dopřejte si nezapomenutelný zážitek u stánku firmy De'Longhi z pravého italského espressa či lahodného krémového cappuccina, připravených z těch nejmodernějších kávovarů se skvělým italským designem.

Dětský svět v Excalibur City

Chvalovice - Hatě 183
Znojmo 66902
www.merlinskinderwelt.com

V Merlinově Dětském světě zažijete spoustu legrace - na zemi, ve vodě, ve vzduchu i pod střechou. Pro děti každého věku i jejich rodiče nabízíme zábavu bez hranic – autodráhy, skoky lodičkou do vody, ruské kolo, balónkovou střílnu, pirátskou střílnu, kolotoče, skluzavky a další. Za nepříznivého počasí můžete využijte zastřešenou část. Naleznete u nás i bistro s nabídkou Merlinových jídel, kavárnu, obchod a infopoint, kde Vám rádi se vším poradí. Vstup do areálu je zdarma!

A jak to u nás opravdu vypadá, se můžete přesvědčit když k nám přijedete!
Budeme se těšit!

Na Špilberk Food Festival jsme si pro vás a vaše děti připravili ve spolupráci s gastronomickým centrem Kuliner plus školičku vaření.

DIOS TRADING

Husova 593
664 42 Modřice u Brna
www.dios.cz

Firma Dios Trading se specializuje na prodej vín a prémiových destilátů. Veškerý námi nabízený sortiment vín, destilátů a likérů naleznete na našem e-shopu vinoteka.dios.cz Vzhledem k neustálé snaze o zkvalitnění našich služeb pravidelně doplňujeme a aktualizujeme sortiment a pro zpříjemnění Vašeho nákupu doplňujeme k jednotlivým produktům informace o jejich původu, stáří či způsobu jejich výroby. Pokud nenajdete to, co jste hledali, obraťte se na nás. Velice rádi Vám poradíme s výběrem, či doplníme potřebné informace.

Využijte také možnosti osobního výběru a odborného poradenství v naší vzorkové prodejně na ulici Husova 593, Modřice. Neváhejte tedy vstoupit do světa vín a destilátů – ať už pro potěšení Vaše či Vašich blízkých, nebo jen tak ze zvědavosti a touze poznat něco nového, kvalitního co jinde nenajdete. Nechte se námi inspirovat, tak jako se my necháváme inspirovat Vámi.

Menu

  • Deadhead 6 aňos - Mexico
  • Ultimatum Infinitum 12 - Caribbean rum
  • Magua Extra Viejo - Dominican republic
  • Baoruco Solera 21 aňos - Dominican republic
  • Baoruco 12 aňos - Dominican republic
  • Baoruco Honey 5 aňos - Dominican republic
  • AH Riise Frogman - Caribbean rum
  • AH Riise Black Barrel Spiced - Caribbean rum
  • N.K.Johnson Ambre - Caribbean rum
  • Santos Dumont XO - Brazílie
  • Grappa Barili di Rum cask - Italie
  • Ardbeg Ten 10 yo - Skotsko - Islay
  • Glenmorangie 10 yo - Skotsko - Highland
  • Tullamore 14 yo - Irsko
  • Gin Tonic
  • Rum Cola

JULIUS MEINL

www.meinlkava.cz

V roce 1862 otevřel rodák z českých Kraslic - Julius Meinl I. obchod s koloniálním zbožím, mezi kterým hrála káva hlavní roli. Od té doby je značka Julius Meinl symbolem té nejkvalitnější kávy a vídeňské kavárenské kultury.

Kávu Julius Meinl můžete na festivalu ochutnat v samostatném stánku anebo na workshopu "Kouzlo alternativních kávových metod".

Kávové menu

  • Espresso
  • Espresso Macchiato
  • Cappuccino
  • Caffé Latte Macchiato

Čajové menu

  • Julius Meinl prémiové sypané čaje
    Speciální nabídka 14 druhů čajů a směsí pocházející z jedinečných čajových plantáží
  • Černý čaj 4 druhy
  • Zelený čaj 2 druhy
  • Oolong čaj 1 druh
  • Červený čaj 1 druh
  • Ovocné směsi 3 druhy
  • Bylinné směsi 3 druhy

KLÁSEK TEA

I letošní rok se v rámci Špilberk Food Festivalu můžete těšit na oblíbenou degustaci čajů společnosti KLÁSEK TEA, umístěnou v romantickém prostředí Nadbraní hradu Špilberk. Pod hlavičkou KLÁSEK TEA dovážíme čaje a čajové příslušenství od roku 2003. Čaj je pro nás nejen obchod, ale zejména důležitý fenomén a neutuchající záliba. Vůně čaje nám připomíná cesty do vzdálených zemí, vzpomínky na to, jak jsme v severní Indii domluvili náš první čajový obchod.

Čaj pro vás vybíráme pečlivě, vždy sami a dbáme při tom co nejpřísněji na jeho kvalitu a čerstvost. Prodáváme jen to, co sami pijeme a čemu věříme.
Přijďte si pochutnat, bude to nejen čaj o páté.

Čaje z produkce KLASEK TEA můžete ochutnat na degustacích v Nadbraní

Kuliner Gastrocentrum

Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
www.kulinerplus.cz

Gastronomické centrum Kuliner plus nabízí kurzy vaření pod vedením těch nejlepších odborníků z řad kuchařů a cukrářů, pro všechny, kteří mají zájem zdokonalit své kuchařské umění. Kurzy jsou určené široké veřejnosti i odborníkům z řad hotelů, restaurací nebo školních kuchyní.

Kuliner plus si pro vás připravili kurzy vaření.

Menu

  • Zmrzlina z tekutého dusíku s netradičními příchutěmi
  • Kurz grilování: Ugriluj si svůj steak - hovězí top-blade se studenými omáčkami , zauzenou zeleninou a ciabattou) Zaudíme si zeleninu a vyrobíme si lehké a svěží omáčky. Ochutnáme maso připravené metodou sous-vide.
  • Miniškolička vaření pro děti: Dokouzli si svou zmrzlinku
  • Kouřící „popcorn“ zmrzlinka dozdobená dle vlastní fantazie.
  • Přímo na našem stánku Kuliner zakoupíte:
    Vstupenky na kurz vaření (každého kurzu se může účastnit 6 osob).
    Dárkové poukazy na kurz vaření do studia Kuliner s festivalovou slevou 20 %.
  • Chardonnay, pozdní sběr, 2015,Víno PROKEŠ
  • Neuburské, pozdní sběr, 2015, Víno PROKEŠ
  • Tramín červený, výběr z hroznů, 2015, Víno PROKEŠ
  • Rulandské modré rosé, pozdní sběr, 2015, Víno PROKEŠ
  • Svatovavřinecké, pozdní sběr, 2015, Víno PROKEŠ
  • Dornfelder, pozdní sběr, 2015, Víno PROKEŠ

Moët & Chandon


Za více než 270 let historie se Moët & Chandon vypracoval na největší šampaňský dům na světě. Je vlastníkem vinic v celé oblasti champagne. Vizionářský duch a vášeň pro dokonalost je vlastní společnosti Moët & Chandon od samého počátku, kdy ji Claude Moët roku 1743 založil. V roce 1748 se Moët champagne stává oficiálním dodavatelem na královský dvůr. První dodávka na území dnešní České republiky proběhla dle písemných záznamů v létě roku 1791. Další významnou osobností byl Jean Remy Moët, který významně rozšiřu- je vinařství a stává se i osobním přítelem Napoleona Bonaparta. Přátelství a oblíbenost značky u Napoleona zapříčinila velký obchodní rozkvět celé společnosti a export do celého světa.

Moët & Chandon vlastní více než 1 250 hektarů, přičemž více než 50 % se nachází v těch nejlepších apelacích – jsou to vinice kategorie Grand Cru, 25 % vinic je kategorie Premier Cru a 25 % kategorie Cru. To umožňuje každý rok vypěstovat a vytvořit více než 800 šarží vín odrůd Pinot Noir, Meunier a Chardonnay. Díky velkému množství a rozmanitosti vinic může šampaňský dům Moët & Chandon vytvářet exkluzivní vína vysoké a konzistentní kvality.

Menu

  • Moet & Chandon Ice Impérial
  • Moët & Chandon Impérial
  • Moët & Chandon Rosé
  • Moët & Chandon Nectar
  • Moët Chandon Grande Vintage 2006
  • Moët Chandon Grande Vintage Rosé 2006

Président

Líbalova 2348/1
149 00 Praha 4 - Chodov
www.president.cz

Vychutnejte si atmosféru začínajícího léta, ke kterému patří zahradní gril párty. Zavítejte ke stanu Président, kde ochutnáte žhavé novinky letošní grilovací sezóny. Užijte si pohodu na kurtině hradu Špilberk se sýry Président Na Gril.

  • Président Na Gril Pikantní koření
  • Président Na Gril Farmářské bylinky
  • Président Na Gril Provensálské koření

Kontakt


Vstupenky
Petra Podroužková
vstupenky@spilberkfoodfestival.cz

Stanislav Podroužek
standa@spilberkfoodfestival.cz

Ondřej Nedoma
ondra@spilberkfoodfestival.cz


Jsme součástí



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřuješ souhlas s jejich použitím. Další informace.